• Πολιτική

    Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος


    «Οι ευρωεκλογές πρέπει να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι συνθήκες, πλέον, έχουν αρχίσει και ωριμάζουν», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων από την Κεντρική Μακεδονία στις προκριματικές εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.

    “Η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι μία μάχη η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο και για την Ευρώπη που θέλουμε, αλλά και για την Ελλάδα που θέλουμε”, είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα πρέπει να χαρακτηρίζει μία Ευρώπη, η οποία θα είναι πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική, πιο πράσινη και σίγουρα θα έχει πολιτική ενοποίηση, γιατί, δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία έντονη αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πορείας.

    Πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι ταυτόχρονα και ένα σήμα για την πολιτική ανατροπή στην Ελλάδα.
    Η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη φαίνεται έντονα σε όλα τα πεδία. Είτε στα θέματα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, είτε στα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας.

    Οι πολίτες την τελευταία περίοδο καταλαβαίνουν ότι αμφισβητούνται πλέον βασικά δημόσια αγαθά όπως είναι η υγεία, η παιδεία ή ακόμα και η πρόσβαση στο νερό».

    Χαρακτήρισε “πρωτόγνωρη” τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευταίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείωσε: “Είναι μία πρωτόγνωρη διαδικασία όπου υποψήφοι που έχουν προκύψει από ανοιχτό κάλεσμα θα κριθούν από όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή μέσα από δύο προσβάσεις στην εκλογική διαδικασία, μία ψηφιακή και μία με φυσική παρουσία.

    «Είναι μία πραγματικά δημοκρατική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να είναι υποψήφιοι και σήμερα θα παρουσιαστούν στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές».

    Διαβάστε επίσης:
    Ευρωαγορές: Καθυστερημένες απώλειες για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

    Ι. Στεφάνου (Grant Thorton): Εξαγωγική χώρα ενέργειας η Ελλάδα το 2030

    Σοκ στην Σουηδία από την άγρια δολοφονία πατέρα από συμμορία



    ΣΧΟΛΙΑ