• Πολιτική

    Φάμελλος: Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

    Ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος


    «Η αριστεία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

    Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων μαζί με τη συντριβή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

    Σχολίασε ότι «για το λόγο αυτό η πρώτη κίνηση των τριών υπουργών, Βρούτση, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ήταν αντεργατικά νομοσχέδια με εντολή του ΣΕΒ και των ολιγοπωλίων».

    Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «παρ’ όλες τις πολύ επιθετικές διχοτομικές δηλώσεις του Ερντογάν στον ΟΗΕ, πουθενά δεν υπάρχει αναφορά ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα».

    Μιλώντας για τη Θεσσαλία, είπε ότι «μπορεί τα φώτα να σβήνουν αλλά οι πληγές μένουν». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα και τα λάθη της.

    Σημείωσε ότι προέχει ένα σχέδιο πολιτικής προστασίας για την επιβίωση, όμως «πέρασαν δύο εβδομάδες και σχέδιο δεν έχουμε δει». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει την κλιματική κρίση ως άλλοθι και το “ανέκδοτο” ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε.

    Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προχώρησε η υλοποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνου πλημμύρας και δεν αξιοποιήθηκαν οι χάρτες για να προετοιμαστεί η πολιτική προστασία», είπε.

    Υποστήριξε ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, των υπουργών και του περιφερειάρχη, για το μέγεθος των επιπτώσεων της καταστροφής.

    Είπε ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει κάνει ακόμα, ρωτώντας αν φοβάται την κριτική και την αλήθεια.

    Άδωνις Γεωργιάδης: Κάποτε θα πρέπει να ζήσετε στον πραγματικό κόσμο

    «Θα πρέπει κάποτε να ζήσετε στον πραγματικό κόσμο» ανέφερε o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Σωκράτη Φάμελλου στην Ολομέλεια.

    Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας, στις επικρίσεις του κ. Φάμελλου για ανεπάρκεια και την αποτυχία της Κυβέρνησης στην διαχείριση της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία λέγοντας πως «εσείς ήσασταν Κυβέρνηση όταν έγινε η πλημμύρα στην Μάνδρα και έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι για μια βροχόπτωση που διήρκησε περίπου τρείς ώρες.

    Και συγκρίνετε αυτό το φαινόμενο με τον τυφώνα Daniel που όλοι οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν σαν το μεγαλύτερο φαινόμενο στη Μεσόγειο;»

    Επισήμανε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλοι οι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι τον Daniel δεν θα μπορούσε να τον συγκρατήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο» και πρόσθεσε «πως και ο λαϊκισμός έχει τα όριά του, όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτό που έγινε στην Ελλάδα τις περασμένες εβδομάδες είναι μοναδικό φαινόμενο την ιστορία και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ».

    Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «όταν ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει ανακοίνωση ότι κάποια σούπερ μάρκετ είχαν βάλει αντικλεπτικά σε διάφορα προϊόντα».

    «Σήμερα βλέπω σε κάποια site ότι στην σοσιαλιστική Ισπανία έχουν τοποθετηθεί αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο σε όλα τα σούπερ μάρκετ» και είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχετε καταλάβει ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ότι δεν μπορείτε να εμφανίζεστε ότι έχετε μαγική λύση και θα εξαφανίσετε τον πληθωρισμό όπως εμφανίστηκε ο Κασσελάκης και σας πήρε το κόμμα σε τρείς βδομάδες»

    Ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε πολύ λίγο στο νομοσχέδιο. Επανέλαβε ότι η απεργία απέτυχε και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει πως θα πρέπει να ζήσει στον πραγματικό κόσμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Σε απόλυτο συντονισμό με τη Λευκωσία για το Κυπριακό

    Γκουτέρες: Η ειρήνη είναι μια έκκληση για δράση

    Κώστας Σκρέκας: Μέτρα για τον πληθωρισμό της απληστίας – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ