• Πολιτική

    Exit poll: Έτσι ψήφισαν οι 17άρηδες!


    Για καθαρή νίκη της ΝΔ κάνει λόγο τον κοινό exit poll που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί -πλην της ΕΡΤ, η οποία δημοσιοποίησε δικό της αποτέλεσμα, ενώ έχουν βγάλει και αναλυτικά συμπεράσματα για το πώς ψήφισαν οι διάφορες κατηγορίες πολιτών.

    Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το πώς ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι. Οι νέοι που ψήφιζαν σήμερα για πρώτη φορά υπολογίζονται περί τους 500.000 ψηφοφόρους. Οι νέοι ψηφοφόροι φαίνεται πως αποτελούσαν πόλο έλξης για τους υποψήφιους από όλες τις παρατάξεις. Όπως δείχνουν τα exit polls, η παράταξη που τελικά τους «κέρδισε» είναι η ΝΔ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit polls που παρουσιάστηκαν, οι νέοι ψήφισαν ως εξής:

    -ΝΔ: 30,5%

    -ΣΥΡΙΖΑ: 25,6%

    -ΚΙΝΑΛ: 3,1%

    -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 13,3%

    -ΚΚΕ: 3,7%

    -ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: 23,7% exit poll

    Στην οδό Πειραιώς θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι, στους νέους ψηφοφόρους, σύμφωνα με την ανάλυση του exit poll, ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά περίπου 5%.

    Σημειώνεται πως η εκτίμηση αυτή αφορά στις ηλικίες 17-24 ετών, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των 17άρηδων, αλλά και συνολικά περίπου 500.000 ψηφοφόρων που ψήφισαν για πρώτη φορά.

    Η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θεωρητικά ήταν προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ΝΔ φαίνεται πως πετυχαίνει την ανατροπή και το γεγονός αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει έναν από τους βασικούς συντελεστές της επικράτησής της.



    ΣΧΟΛΙΑ