• Πολιτική

    Έξαλλος ο Τραμπ, απειλεί να κλείσει τo Twitter

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ


    Απειλές προς τα social media που παρεμβαίνουν προσπαθώντας «να σωπάσουν τις  συντηρητικές φωνές» των Ρεπουμπλικανών εκτόξευσε μέσω νέων αναρτήσεών του στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    Με δύο νέα του tweets, ο Τραμπ – ο οποίος παραμένει όπως φαίνεται οργισμένος με την απόφαση της Twitter να προσθέσει σήμανση σε ορισμένες αναρτήσεις του αμφισβητώντας την εγκυρότητά τους – έσπευσε να προειδοποιήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πως μπορεί να προχωρήσει μέχρι και στο κλείσιμό τους.

    «Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων αποσιωπούν εντελώς τις συντηρητικές φωνές. Θα τις ρυθμίσουμε ή θα τις κλείσουμε, προτού  επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ αυτό. Είδαμε τι προσπάθησαν να κάνουν και απέτυχαν το 2016. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια πιο εξελιγμένη έκδοση αυτού να συμβεί ξανά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Τραμπ.

    Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγγείλει τη διεύθυνση του Twitter πως απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!». «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», ανέφερε. «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.



    ΣΧΟΛΙΑ