• Πολιτική

    Έξαλλος ο Ερντογάν με τους οίκους αξιολόγησης που αναβάθμισαν την «τελειωμένη» Ελλάδα

    • NewsRoom
    ρετζεπ ταγιπ ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα τους οίκους αξιολόγησης που την αναβάθμισαν, τα έβαλε άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας την «τελειωμένη». Σήμερα, Παρασκευή, ο Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή κριτική απέναντι στους οίκους αξιολόγησης που «χαντακώνουν» την τουρκική οικονομία.

    Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν είναι άξιοι σημασίας και εμπιστοσύνης οι οίκοι, οι οποίοι αξιολογούν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και αποφασίζουν να αναβαθμίσουν κατά τέσσερις βαθμίδες μία χώρα που είναι κατά τα άλλα «τελειωμένη».

    Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε για τους οίκους αξιολόγησης: «Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι «ακροβάτες». Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά».

    «Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτό» διερωτήθηκε ο Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι «στην Ελλάδα αναφέρομαι». «Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας» πρόσθεσε.

    Την προηγούμενη εβδομάδα με μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε μη αναμενόμενη από πολλούς αναλυτές, ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των τουρκικών ομολόγων ακόμα πιο χαμηλά στην περιοχή των «σκουπιδιών», εκφράζοντας ανησυχίες για την προοπτική του πληθωρισμού στην Τουρκία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερντογάν: «Ένας αληθινός άντρας» κατά το τραγούδι του κόμματός του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικό του οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!

     



    ΣΧΟΛΙΑ