• Πολιτική

    Δικό του οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!


    H υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s «κάθισε βαριά» στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φαίνεται πως αποφάσισε να αφήσει τις διαμαρτυρίες και να περάσει σε… δραστικότερα μέτρα.

    Έτσι, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ρυθμιστικές αρχής για τον τραπεζικό κλάδο στην Τουρκία (BDDK), Μεχμέτ Αλί Ακμπέν, η Άγκυρα ετοιμάζεται να ιδρύσει τον δικό της οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης. Ο Τουρκικός οίκος θα ιδρυθεί μέσα στο 2018 και αναμένεται να δημιουργηθεί από τουρκικές τράπεζες, αναφέρει το πρακτορείο Anadolou.

    «Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί αλλά θα θέλαμε να είμαστε έτοιμοι μέσα στο τρέχον έτος. Στοχεύουμε να ιδρύσουμε τον οίκο φέτος», τόνισε ο Ακμπέν. «Είναι προφανές ότι είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας με τους υφιστάμενους οίκους», παραδέχθηκε, αναφερόμενος στο ισχύον καθεστώς βάσει του οποίου οι ανεξάρτητοι οίκοι αξιολόγησης ευθύνονται για τα επιτόκια δανεισμού των χωρών. «Ο δικός μας οίκος πρέπει να είναι ανεξάρτητος, αντικειμενικός και να υιοθετεί τα διεθνή πρότυπα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Ερντογάν τα έβαλε με τον οίκο Moody’s: Γιατί αναβαθμίσατε τους Έλληνες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Moody’s απαντά στην οργή Ερντογάν: Υποβάθμισε και τις 14 τράπεζες της Τουρκίας!



    ΣΧΟΛΙΑ