• Top Stories

    Εξάδελφος Τσοχατζόπουλου: “Πήρε μίζες για εξοπλιστικά”

    Άκης Τσοχατζόπουλος

    Άκης Τσοχατζόπουλος


    Εξ αίματος ήρθαν τα… πυρά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας τον κατονόμασε και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ως τον τελικό αποδέκτη μίζας εκατομμυρίων ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα.

    Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός άκουσε αμίλητος τον άλλοτε εξ απορρήτων του Νίκο Ζήγρα να τον κατακεραυνώνει.

    Την πρώτη ημέρα της απολογίας του στην πολύκροτη υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενο από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR-M1, ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε την την επιείκεια του Δικαστήριου.

    “Ο Τζοχατζόπουλος με παραπλάνησε”, υποστήριξε. “Δεν μου είπε από πού ήταν τα χρήματα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια και πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλίδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά fund και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Ντίνος Μιχαηλίδης, τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά”.

    Περιγράφοντας την οικονομική άνεση του τότε υπουργού να ξοδεύει εκατομμύρια για μία χλιδάτη ζωή αλλά και προεκλογικές καμπάνιες, ο Ζήγρας υποστήριξε πως ο Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007 προκειμένου να εκλεγεί: “Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ ανα εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία. Πώς πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πώς πλήρωσε το γάμο του με την Βίκυ Σταμάτη στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πώς αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, στο Παλαιό Ψυχικό, στη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλλονίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, στους Αμπελόκηπους, στην Αρεοπαγίτου, στο Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;”.

    Προσπαθώντας να αποποιηθεί δικές του ευθύνες, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι έπαιρνε εντολή για όλες τις κινήσεις του από τον τότε υπουργό: “Όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές χωρίς να καταβληθεί τίμημα αλλά γινόταν μόνο λογιστικές καταγραφές. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το διαβατήριο μου και ταξίδευε στο εξωτερικό ακόμα και όταν ήταν υπουργός ενώ εν αγνοία μου είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο όνομα του και είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό. Η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν ως σύζυγός μου και είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο χρησιμοποιώντας το όνομα μου. Αν είμαι σύζυγος της Βίκυ Σταμάτη πρέπει να μου δώσει διαζύγιο!”.

    Το μόνο όφελος που υποστήριξε ότι είχε ο ίδιος από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν η στήριξη του στην αρρώστια του: “Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη”.

    Ο Ζήγρας υποστήριξε ότι ήθελε να αποκαλύψει νωρίτερα όσα αποκάλυψε καιρό 4 μήνες μετά τη σύλληψή του: “Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορούμενους. Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012, διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή. Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορος μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονική δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο”.

    Ο Νίκος Ζήγρας θα συνεχίσει την απολογία του στις 21 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Μαντζούνης: Πετύχαμε το στόχο – Κέρδη 41,2 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τάκης Κανελλόπουλος στο mononews : 20 θεσμικοί επενδυτές εξαγόρασαν το πακέτο μετοχών της ΤΙΤΑΝ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλη έκπληξη: το σχέδιο του ESM για μείωση του χρέους κατά 21,8% του ΑΕΠ. Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ