• Πολιτική

    Ευάγγελος Βενιζέλος: Χυδαία προσβολή της δημοκρατίας η φωτογραφία με τον προπηλακισμό του πρύτανη

    • NewsRoom
    Βενιζέλος για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    «Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει» επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας», αναφέρει με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την προσβλητική φωτογραφία-σοκ που δημοσίευσε η ομάδα αναρχικών που ανέλαβε την ευθύνη για τον βανδαλισμό του γραφείου του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη.
    «Το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μας προσβάλλει όλους», συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στο Twitter.
    «Κανένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σιωπηλός τέτοια φαινόμενα βίας που διαβρώνουν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εθνικής αυτοκαταστροφής που δυστυχώς πολλοί κατά καιρούς τα εξέθρεψαν ή τα ανέχθηκαν. Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος. Καταδικάζουν τη χώρα και την κοινωνία σε μόνιμη υστέρηση», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.



    ΣΧΟΛΙΑ