• Πολιτική

    Εθνικές εκλογές τον Ιούνιο σκέφτεται ο Τσίπρας, μετά το χαστούκι των ευρωεκλογών

    • NewsRoom
    Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει (ξανά)το μάτι στους 520.000 ανεμβολίαστους άνω των 60

    Αλέξης Τσίπρας


    Το ηχηρό χαστούκι του ελληνικού λαού στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του στην μάχη των ευρωεκλογών και η καθαρή νίκη της ΝΔ φέρεται να αναθεωρούν τη σκέψη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό για εκλογές τον Οκτώβριο.

    Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο διάγγελμα του σε λίγα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είναι έτοιμος να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές, μέσα στον Ιούνιο.

    Ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών, ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχει και μια δεύτερη γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν επιθυμεί την άμεση προσφυγή στις κάλπες, υπό τον φόβο μιας νέας συντριβής.

    Στην πρώτη ομάδα που τάσσεται υπέρ της προβολής του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος ως «διαχειρίσιμης» εκλογικής ήττας είναι οι λεγόμενοι «προεδρικοί» της Κουμουνδούρου, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης , Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Παππάς. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ενώ χαρακτηριστικό της διχογνωμίας που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος είναι το γεγονός ότι δεν έχουν αποφασίσει καν από που θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Αν δηλαδή θα γίνουν από τη γραμματεία Τύπου, το Μαξίμου ή την Κουμουνδούρου.

    Σε λίγα λεπτά το μεγάλο ερώτημα του ελληνικού λαού αναμένεται να απαντηθεί…



    ΣΧΟΛΙΑ