• Πολιτική

    Ερντογάν: «Θα θάψουμε τους υποκριτές στις 24 Ιουνίου»

    • NewsRoom
    ρετζεπ ταγιπ ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Επίθεση εξαπέλυσε κατά του πολιτικού του αντιπάλου στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Καισάρεια, ο Ερντογάν στράφηκε εναντίον του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Πού είναι αυτός ο Πρόεδρος; Πού είναι αυτός ο υποψήφιος; Αδέλφια μου, ψυχές μου. Όπως είπε και Ζιγιά Πασά (Οθωμανός ποιητής): Όσο και να βαράς το σαμάρι και πάλι ο γάιδαρος, γάιδαρος μένει. Είπε και το άλλο: Εμείς μιλάμε με τα έργα μας. Εμείς στεκόμαστε απέναντι στο έθνος έχοντας να δείξουμε έργα. Δεν ξέρω… ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι έχει να δείξει στο έθνος;».

    Στη συνέχεια κατηγόρησε κάποιους που συνωμοτούν, όπως ανέφερε, προκειμένου να φέρουν τη διχόνοια στην Τουρκία. «Αλλά αυτούς τους υποκριτές θα τους θάψουμε, όλοι μαζί, στις 24 Ιουνίου», ανέφερε.

    Αντιπολίτευση: «Ας αναμετρηθούμε σαν άνδρες»

    Ο υποψήφιος του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Τουρκίας στις προεδρικές εκλογές ζήτησε σήμερα την αποφυλάκιση του υποψηφίου του κουρδικού κόμματος, καλώντας τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «μας αφήσει να αναμετρηθούμε σαν άνδρες» στις κάλπες που θα στηθούν τον επόμενο μήνα.

    Τα μέλη «του HDP είναι επίσης παιδιά αυτού του έθνους, του AKP είναι επίσης παιδιά αυτής της χώρας… Μην κρατάς τον Ντεμιρτάς στη φυλακή. Έλα, ας αναμετρηθούμε σαν άνδρες» είπε ο Ιντζέ ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του στην πόλη Γιάλοβα, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκία: Αυτός είναι ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Die Welt: Τα προεκλογικά «δώρα» του Ερντογάν υπονομεύουν την τουρκική οικονομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκλογές Τουρκία: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώνονται κατά του Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ