• Πολιτική

    Ερντογάν σε Μέρκελ – Μισέλ: Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Στην τριμερή σύνοδο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Επικοινωνιών, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα του δίνει πάντα έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρά όλες τις προκλήσεις. Επίσης υπογράμμισε ότι χρειάζονται αμοιβαία μέτρα για να διατηρηθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και εκτιμά τις προσπάθειες της Γερμανίας για διαμεσολάβηση.

    Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι οι κινήσεις που κάνει η Ελλάδα από δω και στο εξής θα καθορίσουν τις διαπραγματεύσεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι μια περιφερειακή διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της τουρκοκυπριακής πλευράς, θα ωφελήσει όλα τα μέρη και θα οδηγήσει σε εποικοδομητικές αποφάσεις.

    Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χουλουσί Ακάρ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ