• Πολιτική

    Ερντογάν: «Ο θάνατος του Μπαγκντάντι σημείο καμπής στον αγώνα κατά της τρομοκρατία»

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο θάνατος του αρχηγού της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αποτελεί ένα σημείο καμπής στον κοινό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η Τουρκία χαιρετίζει την εξέλιξη, επισήμανε επίσης ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υπήρξαν «ανταλλαγές πληροφοριών και ένας συντονισμός μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο χωρών» πριν από την αμερικανική επιδρομή στη Συρία.

    Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Τουρκία είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπήρξε «στενός συντονισμός» κι ότι ο τουρκικός στρατός «γνώριζε από πριν» για την αμερικανική επιδρομή.

    Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν η Τουρκία παρείχε πληροφορίες για να «διευκολύνει» την επιχείρηση.

    Παράλληλα, το Ιράν εκτιμά ότι ο θάνατος του ηγέτη της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, δεν θα σημάνει το τέλος της οργάνωσης και της ιδεολογίας της, σύμφωνα με το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιέι.

    «Ο θάνατος του Μπαγκντάντι δεν θα αποτελέσει το τέλος του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους) και της ιδεολογίας του… που δημιουργήθηκε και άκμασε με τη βοήθεια των πετροδόλαρων της περιοχής» έγραψε ο Ραμπιέι, σε μια σαφή αναφορά προς την αντίπαλο της Τεχεράνης, τη Σαουδική Αραβία.



    ΣΧΟΛΙΑ