• Διεθνής πολιτική

    Εργασιακός μεσαίωνας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ: Απαγορεύεται η τουαλέτα. Υποχρεωτική η πάνα

    • NewsRoom


    Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα δεν ζούμε μόνο στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί μια μία φήμη και κυρίως ένα μύθο, ο οποίος απομυθοποιείται ύστερα από μια αποκαλυπτικότατη έκθεση που έφερε στο φως η οργάνωση Oxfam America με τίτλο «No Relief». Μία έκθεση που εστιάζει στα προβλήματα των εργαζομένων σε έναν κλάδο.

    Λόγος γίνεται για πολλά εκτροφεία πουλερικών στις ΗΠΑ. Οι μαρτυρίες των υπαλλήλων που εργάζονται στις μονάδες εκτροφής πουλερικών σοκάρουν, αφού αποκαλύπτουν ότι πέρα από την βάναυση μεταχείριση των ζώων στα εν λόγω κέντρα, σε βασανιστήρια υποβάλλονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί τους, με σκοπό την αύξηση του κέρδους.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, που δημοσιεύει αποσπάσματα της σοκαριστικής έκθεσης, υπάλληλοι σε εκτροφείο πουλερικών στο Arkansas αναγκάζονται να φορούν πάνες ακράτειας, αφού οι προϊστάμενοί τους δεν τους επιτρέπουν να κάνουν διάλειμμα για τουαλέτα.

    Για τον ίδιο λόγο, αρκετοί από τους εργαζόμενους δέχονται καθημερινά πιέσεις να περιορίσουν τη λήψη υγρών «σε επικίνδυνο βαθμό», προκειμένου να μη χρειάζεται να αφήσουν το πόστο τους, κάτι που τους προκαλεί συχνά προβλήματα υγείας λόγω αφυδάτωσης.

    poulerika

    «Οι προϊστάμενοι κοροϊδεύουν τις ανάγκες των εργαζομένων και αγνοούν τα αιτήματά τους. Τους απειλούν με ποινές ή ακόμα και με απόλυση», αναφέρει η έκθεση-καταπέλτης, η οποία περιλαμβάνει πολλές μαρτυρίες εργαζομένων που κάποια στιγμή αφόδευσαν ή ούρησαν πάνω τους, όταν δεν τους δινόταν άδεια επί ώρες να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

    Ένας εργαζόμενος σε εκτροφείο της Alabama καταγγέλλει ότι ο προϊστάμενός του απειλεί τακτικά τους υπαλλήλους προκειμένου να μην αφήνουν το πόστο τους. «Πήγαινε στην τουαλέτα αν θες, όμως μετά πέρνα από το λογιστήριο», συνηθίζει να τους λέει, σύμφωνα πάντα με τις εντολές που έχει λάβει και ίδιος από τη διοίκηση. Άλλη μία εργαζόμενη της Βιρτζίνια ισχυρίζεται ότι, για να πάρει άδεια να πάει τουαλέτα, μεσολαβούν κάθε φορά από 20 λεπτά μέχρι και 1 ώρα.

    ergasiakos-mesaionas-ameriki-america

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά αφορά σε τέσσερις εταιρείες – Tyson Foods, Pilgrim’s Pride, Perdue Farms και Sanderson Farms – που ελέγχουν το 60% της αγοράς πουλερικών στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει ότι ασφαλώς και δεν πρόκειται για μεμονωμένες πρακτικές μικρών μονάδων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/i-antiisangeleas-tou-ariou-pagou-zita-tin-katadiki-tou-zevgous-papantoniou-gia-to-pothen-esches-ti-tha-gini-omos/44954

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/shauble-psifos-iper-tou-brexit-simeni-apochorisi-apo-tin-evropi/44952



    ΣΧΟΛΙΑ