• Πολιτική

    Επιβεβαίωση mononews και της Αργυρώς Μαυρούλη: Αύξηση της Εθνικής Σύνταξης προανήγγειλε ο Τσίπρας

    • NewsRoom


    Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

    Μεταξύ άλλων ο Αλέξη Τσίπρας αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη αύξηση στην Εθνική Σύνταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη».

    Η αποκάλυψη αυτή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Αργυρώς Μαυρούλη στο mononews, το οποίο μιλούσε για δυο σενάρια που εξέταζε να ανακοινώσει λίγο πριν τις κάλπες η κυβέρνηση ώστε να αντισταθμίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ένα εκ των οποίων προβλέπει τη καταβολή επιδόματος που θα ξεκινάει από 40 ή 50 ευρώ και θα φτάνει ακόμη και τα 250 ευρώ το μήνα σε βάθος τριετίας.

    Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Η Δημοσιογράφος του mononews, Αργυρώ Μαυρούλη



    ΣΧΟΛΙΑ