ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παραχωρεί συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.
Μεταξύ άλλων ο Αλέξη Τσίπρας αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη αύξηση στην Εθνική Σύνταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη».
Η αποκάλυψη αυτή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Αργυρώς Μαυρούλη στο mononews, το οποίο μιλούσε για δυο σενάρια που εξέταζε να ανακοινώσει λίγο πριν τις κάλπες η κυβέρνηση ώστε να αντισταθμίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ένα εκ των οποίων προβλέπει τη καταβολή επιδόματος που θα ξεκινάει από 40 ή 50 ευρώ και θα φτάνει ακόμη και τα 250 ευρώ το μήνα σε βάθος τριετίας.
Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Meta: Ρεκόρ για το 2025 – Μάζεψε 30 δισ. από το νέο ομόλογο της
- Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Το 50%-60% των κερδών του 2025 θα διανεμηθεί ως μέρισμα – Έμφαση σε ανάπτυξη και εξαγορές
- Ευρωαγορές: Οριακές απώλειες για τον DAX μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ
- ΟΗΕ: Μετά την κατάπαυση του πυρός εισήλθαν στη Γάζα 24.000 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας