Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση με αφορμή τη δολοφονία Καραϊβάζ – Χρυσοχοΐδης: Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα

  • NewsRoom


Την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να επιτεθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον πρωθυπουργό, προκαλώντας την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μίλησε για «σκύλευση».

Σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την «βαθύτατη ανησυχία του για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών», ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη γιατί όπως αναφέρει «αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών».

Στην ανάρτησή του αναφέρει ο κ. Τσίπρας: «Με βαθύτατη ανησυχία παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις που διαδέχονται η μία την άλλη με κινηματογραφική ταχύτητα. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του, αποτελεί το τελευταίο δραματικό επεισόδιο σ’ αυτό το αιματηρό σίριαλ.

Όταν ένας δημοσιογράφος δολοφονείται τότε η δημοκρατία τραυματίζεται. Και το κλίμα ανασφάλειας αγκαλιάζει τον κόσμο της ενημέρωσης, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία».

Γενικεύοντας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Αστυνομική αυθαιρεσία και βία στους πολίτες, προνόμια φύλαξης σε ημέτερους παράγοντες της σόου μπιζ, και μαφιόζικες συμμορίες που δολοφονούν ανεξέλεγκτα ακόμη και δημοσιογράφους, συγκροτούν μια εφιαλτική εικόνα… Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Χρυσοχοΐδης έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτή την κατάντια που ρίχνει βαριά τη σκιά της στη δημόσια ζωή. Και έχουν υποχρέωση να τις αναλάβουν εδώ και τώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει όλες τις καταγγελίες, ανεξάρτητα από που προέρχονται και πόσους υψηλά ιστάμενους αγγίζουν. Η Ελλάδα θέλουμε να είναι μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα με ισχυρό κράτος δικαίου και όχι μια χώρα υπανάπτυκτη, όπου κυβερνά ο νόμος των όπλων και της νύχτας. Η κοινωνία απαιτεί το αυτονόητο: Άπλετο φως, για να νικήσουμε το σκοτάδι που μας πολιορκεί».

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Κακό πράγμα να λες ψέματα

Η ανάρτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αφού πρώτα παραθέτει στοιχεία που συγκρίνουν τις ανθρωποκτωνίες επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «ανίερη» την προσπάθεια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να «σκυλεύσει πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο  κ.Χρυσοχοΐδης, οι ανθρωποκτονίες στην Ελλάδα το 2015 ανέρχονταν στις 93, ενώ το 2020 στις 73.

Σε ένα χρόνο, όπως φαίνεται στον πίνακα που ανάρτησε ο υπουργός, από το 2018 δηλαδή μέχρι το 2019, οι ανθρωποκτονίες έπεσαν από τις 95 στις 76.

Όσον αφορά στην Αθήνα, ο αριθμός ανθρωποκτονιών έφτασε στα υψηλότερο σημείο το 2018 με 32 ανθρωποκτονίες, ενώ ο χαμηλότερος καταγράφηκε το 2020 με 20 ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με κ.Χρυσοχοΐδη, η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, για τις ανθρωποκτονίες, έπεσε στην 18η από 15η που ήταν το 2018.

«Για τον κ. Τσίπρα, τα παρακάτω στοιχεία σημαίνουν πως η κυβέρνηση »έχει αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών». Κακό πράγμα να λες ψέματα. Ανίερο να σκυλεύεις πολιτική σε φρέσκο αίμα δημοσιογράφου», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός.


ΣΧΟΛΙΑ