• Πολιτική

    Επίθεση Τσελίκ κατά Σακελλαροπούλου: «Χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο»

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα σήκωσε δυσανάλογο βάρος από τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση

    Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    Επίθεση κατά της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Oμερ Τσελίκ, κατηγορώντας την για… «μαύρη προπαγάνδα» και για άγνοια της ιστορίας και της νομικής.

    Το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενοχλήθηκε από τις αναφορές της κας Σακελλαροπούλου για την επέτειο της Τουρκίας στην Κύπρο, την οποία χαρακτήρισε βαρβαρότητα, με τον Τσελίκ να επαναλαμβάνει την προπαγάνδα της Άγκυρας περί «νόμιμης αποστολής λύτρωσης και ελπίδας».

    «Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

    Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού», ενώ καταλήγει λέγοντας πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα .Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».



    ΣΧΟΛΙΑ