• Πολιτική

    Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ για τις αποκαλύψεις για Κρέτσο, ούτε λέξη για την ποινική δίωξη

    • NewsRoom
    λευτερης κρετσος

    Λευτέρης Κρέτσος


    Επίθεση στα ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα της ποινικής δίωξης στον Λευτέρη Κρέτσο εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενοχλήθηκε από την αποκάλυψη των σχετικών εγγράφων που αναφέρονται στις ευθύνες του πρώην στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά για την υπόθεση με τα.. βοσκοτόπια του Χρήστου Καλογρίτσα και την τηλεοπτική άδεια που του είχε παραχωρηθεί. Ωστόσο, παρά την επίθεση στα ΜΜΕ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για την ουσία της υπόθεσης.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «συνέχεια της επίθεσης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υλοποίησε τη συνταγματική επιταγή της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», τα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την ποινική δίωξη. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, πρόκειται για «δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υφυπουργό, Λευτέρη Κρέτσο, και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «αυτό που συνεχίζει να ενοχλεί είναι ότι τελικά διενεργήθηκε διαγωνισμός, το δημόσιο κέρδισε 250 εκατομμύρια από τις άδειες, οι καναλάρχες πληρώνουν πλέον όσα οφείλουν, οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς διασφάλισαν τις θέσεις εργασίας».

    Προσθέτει, τέλος, πως «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τι επιδιώκουν, και δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και ασυδοσίας».

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Αθανασίου,ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κατηγορείται πως την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης έκαναν τα αδύνατα δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

    Η παραγγελία της δίωξης έγινε στις 6 Απριλίου 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ