• Πολιτική

    Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Εκτός από αυταπάτες και ψέματα, ηγείστε και μιας ανήθικης κυβέρνησης»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Επίθεση στον Πάνο Καμμένο αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο απεύθυνε το μεγαλύτερο μέρος του λόγου του εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος ταιριάζουν πολύ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως εμφανίστηκε στη Βουλή για να ενώ τόνισε πως σφιχταγκαλιασμένοι θα βουλιάξουν και μ

    Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως σύγχρονος Οδύσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσίπρα από το Παρίσι, όταν ο τελευταίος μπήκε στην αίθουσα. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να σχολιάσει και το πρόσφατο βίντεο της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα, ζητώντας από τον σκηνοθέτη του κ. Τσίπρα να προσέξει περισσότερο το πλάνο του, για το «που βάζει τα πούρα» που εμφανίζονται στο γραφείο του πρωθυπουργού.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες. Εσείς του ξαναφέρατε πίσω. Είστε η πρώτη κυβέρνηση επειδή ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας σκοτείνα πρόσωπα και διαδικασίες, αντιστρέφοντας την πρακτική Τσοχατζόπουλου.

    Το ήθικό σας πλεονέκτημα έχει γίνει ανέκδοτο, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό Άμυνας. «Μήπως κ. Τσίπρα ο Καμμένος σας εκβιάζει πως θα ρίξει την κυβέρνηση».

    Αργά η γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν και τότε θα διαλευκανθούν πλήρως οι λεπτομέρειες της υπόθεσης και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρυφτεί. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει πάνω στο θέμα, δίνοντας πειστικές απαντήσεις και να αφήσει στην άκρη την τακτική να στρέφει αλλού τη κουβέντα.

    Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μην μας πείτε πάλι για τα συμφέροντα που σας πολεμούν,μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα. Σήμερα θα απολογηθείτε για τα δικά σας πεπραγμένα κ. Τσίπρα.

    Έθεσε μάλιστα έξι συγκεκριμένες ερωτήσεις:

    1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί…

    2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

    3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

    4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;

    5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

    6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλου. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας…». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο…

    Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα και μετρήστε καλά την απάντησή σας.Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες

    «Αποδείξατε» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης «με όσα είπατε και δεν είπατε ότι διαψεύσατε και την τελευταία προσδοκία των πολιτών. Δεν μπορείτε να χειριστείτε την οικονομία αλλά αυτό το είχαμε καταλάβει. Μάθαμε πλέον ότι έχετε βουτήξει βαθιά στις υποθέσεις διαφθοράς. Σήμερα επισφραγίζετε και την απογοήτευση των Ελλήνων αξιωματικών που ορκίστηκαν να φυλούν την Πατρίδα για να αποδείξουν ότι ακόμα και στις ημέρες της διάλυσης των θεσμών από μια ανάξια κυβέρνηση υπάρχουν κάποιοι που φυλούν Θερμοπύλες».

    «Με προσωπική σας επιλογή κ Τσίπρα ταυτιστήκατε με τον κ. Καμμένο. Αισθάνεστε άνετα μαζί του. Ανεβήκατε σφιχταγκαλιασμένοι και θα πέσετε με τον ίδιο τρόπο» τόνισε.

    Η Έλλάδα δεν είναι το τσιφλίκι σας, όλοι ελεγχόμαστε από τους νόμους. Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα είναι άλλος ένας μύθος που κατέρρευσε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για βούρκο και λάσπη που έχει πέσει η κυβέρνηση.

    «Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Πλεόνασμα θράσους έχετε. Θεωρείτε πλεονέκτημα ότι οι αντίπαλοί σας δεν ακολουθούν τις τακτικές και τις επιθέσεις θράσους. Αλλά θα το πληρώσετε. Μετά το καταστροφικό εξάμηνο του 2015 ζητήσατε συγχώρηση από τους πολίτες επικαλούμενος αυταπάτες. Πριν από λίγο καιρό είπατε ότι είστε ψεύτες αλλά δεν είστε κλέφτες. Τελικά καταλαβαίνουμε ότι εκτός από αυταπάτες και ψέματα ηγείστε και μιας ανήθικης κυβέρνησης. Θα έρθουν οι εκλογές και τότε δεν θα σας σώσει κανένα βραβείο σθένους. Το βραβείο του χειρότερου πρωθυπουργού θα σας ανήκει δικαιωματικά» έκλεισε τη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: Απόλυτα νόμιμη, χωρίς μεσάζοντες, η συμφωνία, αλλά αν θέλετε ας την πάρουμε πίσω!



    ΣΧΟΛΙΑ