• Πολιτική

    Επίθεση Γαβρόγλου σε Μητσοτάκη για την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ: «Καταντά πολιτικός αυτισμός!»

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Για πολιτικό αυτισμό κατηγορεί ο Κώστας Γαβρόγλου τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την κόντρα για τα περιστατικά ανομίας στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία σχετίζονται με την καταστρατήγηση των διατάξεων για το άσυλο.

    Η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξουν οι ρυθμίσεις που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ανομίας αλλά και εγκληματικές ενέργειες εναντίον φοιτητών και καθηγητών, προκάλεσε μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Παιδείας.

    Το τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα έρχεται με αφορμή την δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου το πεζοδρόμιο έχει μετατραπεί σε ένα μικρό «βασίλειο του παρεμπορίου». Κάθε φορά που τα προηγούμενα χρόνια έγιναν επιχειρήσεις για να εξαλειφθεί το φαινόμενο, οι μικροπωλητές εκμεταλλεύθηκαν το άσυλο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο του, με τις πρυτανικές αρχές να μην επιτρέπουν τις περαιτέρω ενέργειες στην Αστυνομία.

    «Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου, ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Η απάντηση του υπουργείου δεν άργησε να έρθει: «Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου. Συμπεράσματα:

    1. Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.

    2. Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.

    3. Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει..», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης για Οικ. Πανεπιστήμιο: Δεν είναι εικόνα Πανεπιστημίου, θα αλλάξω το καθεστώς του ασύλου

     



    ΣΧΟΛΙΑ