• Πολιτική

    Επίθεση Φίλη στην Εκκλησία: Μετά την επιστήμη, την ενοχλεί και το χιούμορ

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Επίθεση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την έντονη κριτική της απέναντι στην αμφιλεγόμενη ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου την παραμονή των Χριστουγέννων με την οποία αστειευόταν με την Παναγία, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας  του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

    Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζει χιουμοριστική την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου και αναφέρει τα εξής: «Η ενασχόληση της Ιεραρχίας με τη χιουμοριστική ανάρτηση του καθηγητή Μόσιαλου και η “ιερή οργή” που την κατέλαβε, οδήγησε στην έκδοση ανακοίνωσης με ύφος Μεγάλου Λογοκριτή, καθώς και με έμμεσες υποδείξεις αναφορικά με τη θέση του κ. Μόσιαλου στους Διεθνείς Οργανισμούς.

    Η Ιεραρχία που δεν ανέχεται ούτε καν μια χιουμοριστική νότα, είναι η ίδια που καλύπτει πλήθος Ιεραρχών, απλών κληρικών και λογής-λογής “πνευματικών”, οι οποίοι καθημερινά παίρνουν στο λαιμό τους αθώους πιστούς επειδή αυτοί εμπιστεύονται τα αντιεπιστημονικά κηρύγματα ή τις “θεόπνευστες” συμβουλές τους. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επιτίθεται στον κ. Μόσιαλο την ώρα που αυτός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος στην επιστημονική ενημέρωση του κοινού ενώ την ίδια στιγμή (η ΔΙΣ) “καταπίνει την κάμηλο” του ανορθολογισμού, του φανατικού αντιεμβολιασμού και του ακραίου ζηλωτισμού στις γραμμές της».

    Συνεχίζοντας την κριτική του αναφέρει: «Κι αντί να υιοθετεί ιδία βουλήσει τα ενδεικνυόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα, διαπραγματεύεται δυο χρόνια με τη “Δεξιά του Κυρίου”, εξαιρέσεις από τις ρυθμίσεις ή την κατά το δυνατόν χαλαρότερη εφαρμογή τους στους ναούς και στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Το φαινόμενο “αμάσκωτων” Ιεραρχών ή ιερέων, στον “αγιασμό” σχολείων, στις λειτουργίες ή σε κηδείες είναι καθημερινό και άκρως προκλητικό.

    Αντί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να ασχολείται με χιουμοριστικά σκίτσα και να κυνηγάει “αιρετικούς”, ας βρει την έμπνευση και τη δύναμη να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προστασία της ζωής, να έρθει κοντά στην αγωνία εκατομμυρίων πιστών και να αναλάβει το ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αρχίζοντας από “τα του οίκου της”. Όπως ήδη κάνουν συγκεκριμένοι Μητροπολίτες και άλλοι φωτισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες. Δισταγμοί και καθυστερήσεις, και πολύ περισσότερο αναθέματα, δεν δικαιολογούνται με πάνω από 20.000 νεκρούς συμπολίτες μας και ενώ επελαύνει η μετάλλαξη “Όμικρον”» καταλήγει ο κ. Φίλης.

    Διαβάστε επίσης

    Ιερά Σύνοδος κατά Μόσιαλου: Τον κατηγορεί για φανατισμό, έλλειψη σεβασμού και ρατσιστική συμπεριφορά



    ΣΧΟΛΙΑ