• Πολιτική

    Επίθεση Ερντογάν κατά Μπάιντεν: «Γράφετε ιστορία με χέρια βαμμένα σε αίμα»

    • NewsRoom
    Διάσκεψη για την Λιβύη στο Παρίσι-Παρούσα τελικά και η Τουρκία

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα» με τη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ καθώς το εβραϊκό κράτος συνεχίζει τις σφοδρούς βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας.

    «Σήμερα είδαμε την υπογραφή του Μπάιντεν σε μια σοβαρή συμφωνία για παροχή όπλων στο Ισραήλ. (…) Κύριε Μπάιντεν πήρες το μέρος των Αρμενίων στην αποκαλούμενη “Γενοκτονία”. Τώρα δυστυχώς γράφεις ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σου. Γράφετε ιστορία με χέρια βαμμένα σε αίμα», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου, επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση ιδιαίτερα για την έγκριση πώλησης νέων οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ «που εξαπολύει δυσανάλογες επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας».

    «Μας αναγκάσατε να το πούμε αυτό. Δεν θα είμαστε σιωπηλοί και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Ο Ερντογάν πρότεινε τη δημιουργία νέας διοίκησης για την Ιερουσαλήμ και επιτέθηκε κατά του Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς το «κράτος-τρομοκράτη»και  «δολοφόνο» Παλαιστινίων όλων των ηλικιών.

    Μάλιστα ο Ερντογάν υποστήριξε πως ένας «Ισραηλινός πρωθυπουργός» -το όνομα του οποίου δεν ανέφερε- του είχε πει πως  ένιωθε ευχαρίστηση «όταν σκότωσε Παλαιστίνιους κατά τη θητεία του ως στρατηγός»!

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρία φυσικά πρόσωπα και μία εταιρεία με έδρα την Τουρκία για συνεργασία με το ΙSIS

    Συμβούλιο Ασφαλείας: Νέο «όχι» από ΗΠΑ σε σχέδιο δήλωσης για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύρραξη

    Επαφές Αμερικανών αξιωματούχων για την αποκλιμάκωση στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ