• Πολιτική

    Επιστολική ψήφος: Δύο προϋποθέσεις από το ΠΑΣΟΚ για να πει «ναι»

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είπε πως το κόμμα του θα στηρίξει τις προωθούμενες ρυθμίσεις αφενός αν αποσυρθεί η τροπολογία που διευκολύνει τους Απόδημους Έλληνες να ψηφίζουν επιστολικά και στις εθνικές εκλογές και αφετέρου αν τροποποιηθεί το νομοσχέδιο για την επιστολική στις ευρωεκλογές ώστε εντός της επικράτειας να διευκολυνθούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες (ηλικιωμένοι, φοιτητές, εποχιακά εργαζόμενοι) και όχι το σύνολο των ψηφοφόρων.

    Υπενθυμίζεται πως κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ επά της αρχής χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους.

    Ωστόσο, όταν το νομοσχέδιο εισήχθη στην Ολομέλεια στήριξε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας από την κα Νίκη Κεραμέως, οι εκπρόσωποι της Χαριλάου Τρικούπη είπαν ότι η θέση τους θα επαναπροσδιοριστεί από μηδενική βάση.

    Διαβάστε επίσης:

    Φιλήμονας: Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 91 ετών

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 1 εκατ. κομμάτια, πολυετή υψηλά για τη ΔΕΗ, δια χειρός Στάσση

    Δήμητρα Ζαπονίδου: Πέθανε η πρώτη αρχηγός της Εθνικής μπάσκετ γυναικών



    ΣΧΟΛΙΑ