• Πολιτική

    Επιστολή Πομπέο σε Μητσοτάκη: Οι ΗΠΑ προσηλωμένες στη διασφάλιση της ειρήνης στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Πομπέο

    Μάικ Πομπέο, υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ


    Επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως έκανε γνωστό πριν λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

    Μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου συζητείται η κύρωση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι ο Μάικ Πομπέο έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία τονίζει ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν την προσήλωσή τους στη διασφάλιση της ασφάλειας, της ειρήνης και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μια κίνηση που όπως εξήγησε ο κ. Δένδιας υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις.

    Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, την επιστολή Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα λίγο μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

    Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο, όπως ανέφερε το δημοσίευμα, εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

    «Κι αν χάσετε;» ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ.

    «Δεν θα χάσουμε, κ. Πρόεδρε» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.



    ΣΧΟΛΙΑ