• Πολιτική

    Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Προειδοποήσεις για τη νέα παράταση για τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών

    • NewsRoom
    Βουλή


    Συστάσεις για τη διάταξη που έχει περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο και δίνει παράταση στην προθεσμία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, επιφυλάσσει στην έκθεσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

    Άρθρο του σχεδίου νόμου, που εισάγεται αύριο για συζήτηση στην ολομέλεια, δίνει εκ νέου παράταση των προθεσμιών αδειοδότησης των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού περιεχομένου και περιφερειακής εμβέλειας, καθώς και των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων έως την 31η.12.2024.

    «Σημειώνεται, ότι οι εν λόγω προθεσμίες έχουν παραταθεί επανειλημμένα με διατάξεις νόμων», αναφέρει το Επιστημονικό Συμβούλιο και σημειώνει ότι οι εν λόγω σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν νόμιμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών.

    Όσον αφορά το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, η επ’ αόριστον λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παράνομα, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκλήρωσης της αδειοδότησης, αντίκειται στο Σύνταγμα, ως αντιβαίνουσα στην αρχή του Κράτους Δικαίου και την αρχή της ισότητας.

    «Υπό το φως των ανωτέρω, αυτονόητο είναι ότι οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να λάβουν χώρα εντός του συντομότερου δυνατού χρόνου», αναφέρει το Επιστημονικό Συμβούλιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Παπαθανάσης για πολυνομοσχέδιο: Διατάξεις που θεραπεύουν ή δίνουν λύσεις σε προβλήματα

    Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: Κατήγγειλε ομοφοβικά σχόλια από αστυνομικούς έξω από την ΕΡΤ

    Κασσελάκης: Καταρρίπτεται ο μύθος του Κυριάκου Μητσοτάκη περί εισαγόμενης ακρίβειας



    ΣΧΟΛΙΑ