• Πολιτική

    Επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής με πρωταγωνιστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες

    • NewsRoom
    Άννα Βαγενά


    Η πολύωρη διαδικασία και η ένταση της φαίνεται πως λύγισε τα νεύρα μερικών βουλευτών,  οδηγώντας τους σε ακραίες συμπεριφορές. Την ώρα που στην αίθουσα της ολομέλειας ο κ. Σαμαράς είχε επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο εντευκτήριο της Βουλής τα αίματα άναψαν μεταξύ της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά και  πολιτών.

    Η κ. Βαγενά παρακολουθούσε την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού “σχολιάζοντας” με τον δικό της τρόπο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο εντευκτήριο της Βουλής η βουλευτής άρχισε να λέει με δυνατή φωνή ότι “η κατάσταση έχει αλλάξει , κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα , δεν είναι αφεντικά του λαού”.

    Τότε σύμφωνα με την ίδια πηγή μια άλλη γυναίκα πετάγεται και την ρώτησε “ποια είσαι εσύ”, με την κ. Βαγενά εκνευρισμένη να απαντά “εγώ είμαι εκλεγμένη του λαού, εσύ ποια είσαι”.

    Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος στον οποίο παρενέβη ένας άνδρας, ο οποίος είπε “μπράβο αυτή είναι η δημοκρατία σας να ζητάτε στοιχεία”.

    Εν τω μεταξύ κάποια στελέχη της ΝΔ που θέλουν να παρακολουθήσουν την ομιλία Σαμαρά έκαναν παρατήρηση και ζήτησαν να γίνει ησυχία. Τότε παρενέβη ο κ. Γάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ρωτώντας: “οι κύριοι είναι βουλευτές και είναι εδώ”;

    Στο περιστατικό παρενέβησαν οι άνδρες της ασφάλειας της Βουλής. Τότε ένας άντρας απευθυνόμενος προς αυτούς κατήγγειλε πως έχει μάρτυρες ότι ο κ. Γάκης τον απείλησε (με πεζοδρομιακές εκφράσεις) , ενώ η κ. Βαγενά ξαναμπήκε και η ίδια στον καυγά.



    ΣΧΟΛΙΑ