ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν και 25 άτομα συνελήφθησαν στις συγκρούσεις χθες βράδυ στα Σκόπια. Διαδηλωτές που τάσονται κατά της συμφωνίας της χώρας τους με την Ελλάδα επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο
Περίπου 3.000 εξοργισμένοι εθνικιστές του συντηρητικού κόμματος VMRO-DPMNE διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων πετώντας βεγγαλικά, πέτρες κι άλλα αντικείμενα.
«Δεν δίνουμε το όνομα», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης του VMRO, Κρίστιαν Μικόσκι σε ομιλία που έβγαλε χτες, Κυριακή, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος, με στόχο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας.
«Η πΓΔΜ είναι το όνομα που γνωρίζουμε και διακρίνουμε από τα άλλα . Είναι ο κώδικας μας. Πιστεύω στις αρχές και στις αξίες και δεν ξεπουλάω αυτές τις αρχές και τις αξίες, διότι θα έρθει η μέρα που θα πρέπει να λογοδοτήσω ενώπιον του νόμου και του λαού».
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.