• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στα περί λογοκρισίας στην ΕΡΤ – Η απάντηση από την διεύθυνση της δημόσιας τηλεόρασης (video)

    • NewsRoom

    Νάσος Ηλιόπουλος


    Επιμένει στην καταγγελία περί λογοκρισίας στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απάντηση του Γενικού Διευθυντή και τις εικόνες από τα δελτία ειδήσεων που καταρρίπτουν το αφήγημα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατήγγειλε τη διοίκηση της ΕΡΤ πως έδωσε εντολή να μην παίξει στα δελτία της φωτογραφίες από το γεύμα στο μπαλκόνι του σπιτιού του βουλευτή Στεφανάδη, που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο.

    Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηρίξει την καταγγελία του, παρουσίασε ένα ανυπόγραφο έγγραφο, το οποίο ανήρτησε στα social media o δημοσιογράφους του ρ/σ «Στο Κόκκινο» Χρήστος Ξανθάκης. Από το έγγραφο φαίνεται να ζητείται στο ρεπορτάζ για την παραίτηση Λιγνάδη να μην συμπεριληφθούν φωτογραφίες του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με άλλα άτομα (κάτι που ο Νάσος Ηλιόπουλος παραφράζει εσκεμμένα ως «φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό»).

    «Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

    Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

    Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Ηλιόπουλο, καθώς η ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεών της έπαιξε κανονικά την συγκεκριμένη εικόνα, που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε λογοκριθεί.

    Στις «καταγγελίες» απάντησε και ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει: «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση (σ.σ. το γεύμα του πρωθυπουργού στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη) από το Σάββατο το βράδυ στις 21:00».

    Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα…

    Δημοσιεύτηκε από Fotis Kafarakis στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

    Παρά την απάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωσή του, με την οποία ζητά νέες απαντήσεις από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ και από το γραφείο του πρωθυπουργού. Όπως πλέον υποστηρίζει η απάντηση του Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ  επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες, καθώς η εικόνα έπαιξε μεν αλλά «μόνο για λίγα δευτερόλεπτα» μόνο στο κυριακάτικο δελτίο ειδήσεων των 15.00.

    «Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το «λάθος», να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες. Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ωστόσο, και πάλι η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η επίμαχη εικόνα αλλά και τα βίντεο που υποτίθεται λογοκρίθηκαν έπαιξαν κανονικά και στα σημερινά δελτία ειδήσεων, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει  να διαπιστώσει μέσω του ertflix, το οποίο παρουσιάζει ολόκληρα τα δελτία ειδήσεων της ημέρας:  https://www.ertflix.gr/ert1/eidiseis/news1200/08fev2021-12-00-deltio-eidiseon/   (στο 37ο λεπτό) ή https://www.ertflix.gr/ert3/08fev2021-14-00-deltio-eidiseon/ (στο 33.00 λεπτό).

    Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στα fake news, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Θεόδωρο Λιβάνιο.

    Τον ίδιο δρόμο με τον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες.



    ΣΧΟΛΙΑ