• Πολιτική

    Eπιμένει ο Τόσκας: Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις πυρκαγιές


    Η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια επιμένει ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Ο Νίκος Τόσκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια. Δεν είχαμε ποτέ 11 μποφόρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

    Ο κ.Τόσκας πρόσθεσε ακόμη ότι η Πυροσβεστική που έκρινε τη σοβαρότητα της κατάστασης από τη φωτιά στη Νταού Πεντέλης που κατέληξε στο Μάτι, εξέτρεψε αμέσως τα εναέρια μέσα πλην ενός από την Κινέτα και ζήτησε την εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι το δεύτερο έγινε βάσει σχεδίου του δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των κινήσεων που έγιναν την κρίσιμη ώρα για να διευκολυνθούν οι οδηγοί να φύγουν από τη φλεγόμενη περιοχή , λέγοντας ότι «έφυγαν 15.000 άνθρωποι από το Μάτι». «Παραπονέθηκε», μάλιστα, ότι δεν έχει ακουστεί «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έδωσαν και δίνουν τη μάχη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στο Τwitter μετά τη συνέντευξη Τόσκα-Τζανακόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Τόσκας: Δεν παραιτούμαι γιατί το ζητά μια εφημερίδα – Δεν υπήρχε χρόνος για εντολή εκκένωσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τόσκας: Έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή!



    ΣΧΟΛΙΑ