• Πολιτική

    Τόσκας: Έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή!

    • NewsRoom
    Τόσκας

    Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Στην αποκάλυψη πως έθεσε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του για την καταστροφή στην Ανατολική Αττική προχώρησε ο Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αίτια της πυρκαγιάς.

    «Οι πολιτικές ευθύνες αφορούν εμένα. Προσπαθώ να βρω ποια είναι τα λάθη και ποιοι έχουν την ευθύνη, σας λέω ότι δεν μπορώ να βρω μεγάλα λάθη επιχειρησιακά σε όλη αυτήν την κατεύθυνση των επιχειρήσεων. Φυσικά οι απώλειες είναι μεγάλες και μας έχουν συγκλονίσει όλους, πάνω απ’ όλους εμάς που διαχειριστήκαμε αυτήν την κατάσταση. Την επομένη μέρα της τραγωδίας, ζήτησα, για λόγους συνειδησιακούς, την παραίτησή μου από τον πρωθυπουργό και εκείνος μου είπε ότι είναι η ώρα της πάλης. Εγώ έθεσα την παραίτησή μου στον κ. πρωθυπουργό και δεν την έκανε δεκτή», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Από την άλλη, πάντως, απέδωσε στις ακραίες κλιματικές συνθήκες την κατάληξη της πυρκαγιάς, λέγοντας πως στο μέλλον θα έρθει η ώρα για να βρεθεί τι πήγε λάθος.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης απάντησε: «Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό». Όπως εξήγησε αργότερα ήταν αδύνατο για την Πυροσβεστική να σταματήσει την πυρκαγιά λόγο του μεγέθους της. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως ο επικεφαλής της πυρκαγιάς έδωσε εντολή για εκκένωση, σε άγνωστη ώρα, πιθανόν μετά τις 6 το απόγευμα. Υποστήριξε ωστόσο πως δεν υπάρχει προηγούμενο εκκένωσης περιοχής σε πολεοδομικά συγκροτήματα με τέτοιο πληθυσμό.



    ΣΧΟΛΙΑ