• Πολιτική

    Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Βρετανό Υπ. Άμυνας – Πληροφορίες για βρετανική προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

    • NewsRoom
    Παναγιωτόπουλος

    Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας


    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Ουάλλας είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

    Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως βρίσκεται σε εξέλιξη βρετανική πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης, με τον Βρετανό υπουργό να γνωστοποιεί στον κ. Παναγιωτόπουλο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι θα μιλήσει με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προκειμένου να του μεταφέρει την ανησυχία του.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, ελλοχεύει κινδύνους ατυχήματος και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή», ενώ επανέλαβε πως «από πλευράς μας έχουμε ετοιμότητα για διάλογο με την Τουρκία στο πλαίσιο των κανόνων Διεθνούς Δικαίου, μόνον εφόσον αποσυρθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία και το ερευνητικό σκάφος από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».

    Από την πλευρά του ο  κ. Ουάλλας ανέφερε πως κατανοεί τις ανησυχίες της Ελλάδας, τις οποίες συμμερίζεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταβάλει, και από πλευράς του, «προσπάθειες προκειμένου υπάρξει αποκλιμάκωση και συνθήκες διαλόγου».

    Ο Βρετανός υπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση του Έλληνα ΥΕΘΑ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας στο προσεχές διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ