ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου, καθώς και την προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό. Την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Αναστασιάδης είχε επαφές με την Άνγκελα Μέρκελ και με τον Ζοζέπ Μπορέλ.
Διαβάστε ακόμη:
Ζοζέπ Μπορέλ: Το Κυπριακό είναι πρόβλημα της ΕΕ και έχει σημασία για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
Στην Αίγυπτο και στην Κύπρο μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας
Έντονες αντιδράσεις για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην Νέα Σμύρνη – Διατάχθηκε διοικητική έρευνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η κυβέρνησή «βρήκε κονδύλια» για την πληρωμή των στρατιωτών κατά τη διάρκεια του shutdown
- Γαλλία: Κάλεσμα Λεκορνί στα πολιτικά κόμματα – «Να δώσουμε τέλος στο γελοίο θέαμα των τελευταίων ημερών»
- ΕΕ: Αποσύρθηκε έκθεσή της που αναγνώριζε ψευδοκράτος και τουρκολυβικό μνημόνιο μετά από ερώτηση του Μανιάτη
- Γουίτκοφ στο Τελ Αβίβ: «Ο Τραμπ αρνήθηκε να δεχτεί πως η ειρήνη είναι άπιαστη» – Με Ιβάνκα και Κούσνερ δίπλα του
