• Πολιτική

    Επικοινωνία Κουμουτσάκου με τον Πορτογάλο ΥΠΕΞ για να τον ευχαριστήσει για την υσποστήριξη

    • NewsRoom


    Τηλεφωνική επικοινωνία του Αν. Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πορτογάλο Υπ. Εξωτερικών, κ. Augusto Santos Silva προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την έμπρακτη υποστήριξη της Πορτογαλίας.

    Σε συνέχεια συζητήσεων που είχαν στην Κορσική οι Πρωθυπουργοί Ελλάδας και Πορτογαλίας κ.κ. Μητσοτάκης και Costa, η πορτογαλική Κυβέρνηση κοινοποίησε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διαθεσιμότητά της να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια αλληλεγγύης για την υποδοχή αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα

    Η προσπάθεια αυτή μεταφράζεται στην εφαρμογή, σε συντονισμό με τις ελληνικές αρχές, δύο ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων:

    – Πρόκειται πρώτον για τη Διμερή Συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο προχωρώντας στην επίσπευση της ήδη προβλεπόμενης μεταφοράς των πρώτων 100 ατόμων από τα συνολικά 1000 που προβλέπονται και

    – Δεύτερον, για την ήδη εκπεφρασμένη βούληση της Πορτογαλίας να υποδεχθεί 500 ασυνόδευτους ανηλίκους.

    Σε ό,τι αφορά τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, προβλέπεται εντός του Σεπτεμβρίου η αναχώρηση και άλλων 28 προερχόμενων από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας.

    Σημειώνεται ότι η πρώτη ομάδα των 25 ανηλίκων, επί συνόλου 500 που η Πορτογαλία είναι διατεθειμένη να υποδεχθεί, αναχώρησε από την Ελλάδα στις 7 του περασμένου Ιουνίου.

    Νωρίτερα το απόγευμα, ο Αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γιώργος Κουμουτσάκος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πορτογάλο Υπουργό Εξωτερικών κ. Augusto Santos Silva, τον οποίο ευχαρίστησε για την σταθερή και έμπρακτη υποστήριξη της χώρας του.

    Από πλευράς του ο κ. Silva δήλωσε ότι η Πορτογαλία παραμένει απόλυτα αλληλέγγυα με την Ελλάδα σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ