• Πολιτική

    Επικοινωνία Χρυσοχοΐδη με αρχηγούς κομμάτων για την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου – Αντίθετος ο Βαρουφάκης

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Με εντολή του πρωθυπουργού, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικοινώνησε το απόγευμα της Παρασκευής με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους αρχηγούς ότι δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό, αλλά θα υπάρξει δυνατότητα σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από συνεννόηση με την Αστυνομία.

    Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜέΡΑ25, ο κ. Χρυσοχοΐδης έλαβε την αρνητική απάντηση του κ. Βαρουφάκης, ο οποίος έχει αποφασίσει να αδιαφορήσει για το υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και να συμμετέχει σε πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία μαζί με βουλευτές του κόμματός του. Στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 ανέφερε πως  ο υπουργός απάντησε στον κ.Βαρουφάκη πως εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβει όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση. Άλλωστε,  όπως είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης κανένας, δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από τους πολίτες που πειθάρχησαν και δεν γιόρτασαν με τον τρόπο που επθυμούσαν την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου ή το Πάσχα.

    Σημειώνεται ότι για την απαγόρευση της πορείας αναμένεται απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που βασίζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που υπεγράφη στις 30 Μαρτίου 2020 και αφορά στα μέτρα για την πανδημία.



    ΣΧΟΛΙΑ