• Πολιτική

    Επικεφαλής Frontex: «Έσχατο μέσο» η χρήση όπλων – Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα

    • NewsRoom

    Φαμπρίς Λεζερί , Επικεφαλής Frontex


    Για το αν δύναται ή όχι να φέρουν όπλα οι υπάλληλοι της Frontex μίλησε ο επικεφαλής του Οργανισμού Φαμπρίς Λεζερί στη γερμανική εφημερίδα Ζeit τονίζοντας παράλληλα ότι ο οργανισμός έχει υποχρέωση να στηρίξει την Ελλάδα.

    Ο κ. Λεζερί δηλώνει πως κάποιοι από τους υπαλλήλους της Frontex θα φέρουν όπλο όπως και οι εθνικοί συνοριοφύλακες προσθέτοντας πως αυτοί οφείλουν να αποτρέπουν όσους περνούν παράνομα τα σύνορα, αφού αν δεν συμβεί αυτό δεν θα υπάρχουν πλέον σύνορα, τα οποία χαρακτήρισε ως πυρήνα της κυριαρχίας ενός κράτους.

    «Η βία πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με τρόπο που ταιριάζει στην περίπτωση», αναφέρει και προσθέτει ότι «η χρήση όπλων μπορεί να είναι μόνο το έσχατο μέσο. Από τότε που υπάρχει η Frontex, κανένας υπάλληλός μας δεν έχει πυροβολήσει ποτέ».

    Επίσης, αναφέρει πως η πιο έντονη ανάμνηση του στα πέντε χρόνια που διατελεί στη θέση αυτή είναι η επίσκεψή του στη Λέσβο και τη Χίο.

    «Υπήρχε παντού χάος» αναφέρει και εκτιμά ότι τότε η κατάσταση ήταν «πολύ χειρότερη» σε σχέση με σήμερα. «Ένα έγινε σε εμένα σαφές, ότι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα» καταλήγει.



    ΣΧΟΛΙΑ