• Πολιτική

    Επιχείρηση Ελευθερία: Ποια κυβερνητικά στελέχη θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες

    • NewsRoom
    Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν πάνω από 433.000 ραντεβού σε δύο εβδομάδες

    Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν πάνω από 433.000 ραντεβού σε δύο εβδομάδες


    Επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης καθώς και την ηγεσία του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο κατάλογος των κρίσιμων για τη λειτουργία της κυβέρνησης προσώπων που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα της επόμενες ημέρες.

    Στον κατάλογο αυτό βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετριτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργης και ο γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής.

    Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

    Πώς θα εμβολιαστούν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υπουργοί

    Κατά τη σημερινή ημέρα εμβολιάστηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας καθώς και ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

    Από τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πρώτος εμβολιάστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ τη Δευτέρα θα εμβολιστεί ο Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια μέρα με τον κ. Τσίπρα θα εμβολιαστεί και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

    Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα εμβολιαστεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

    Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Επίσης θα εμβολιαστούν οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, όπως και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.



    ΣΧΟΛΙΑ