Πολιτική

Εκκλησία για το νομοσχέδιο για την αναδοχή: Η “πολιτική ορθότητα” επικράτησε ενάντια στο συμφέρον του παιδιού

Ιερά Σύνοδος


Tην έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω ανακοινωθέν της Διαρκής Ιεράς Συνόδου, στην ψήφιση του άρθρου του νομοσχεδίου για την αναδοχή και την υιοθεσία, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια να προχωρούν στην αναδοχή παιδιών.

Η Εκκλησία υποστηρίζει πως η «πολιτική ορθότητα» επικράτησε της φυσικής τάξης και του συμφέροντος του παιδιού να μεγαλώνει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με διακριτά πρότυτα πατρότητας και μητρότητας. Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, έχει και η ίδια το δικαίωμα να καταθέτει δημόσια τις απόψεις της, χωρίς πάντως, όπως σημειώνει, να αξιώνει την επιβολή τους στην Πολιτεία.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν έχει ως εξής:

“Μετά από τη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική του αξία την οικογένεια. Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η “πολιτική ορθότητα” ενάντια στη φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού. Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καββαδία: Ο Κατσίκης παραμένει μισαλλόδοξος, ρατσιστής και σκοταδιστής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Γεννηματά για αναδοχή: «Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βουλή: Εγκρίθηκε το άρθρο 8 για τη δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάριαΣΧΟΛΙΑ