• Πολιτική

    Ένταση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ: «Καυγάς» Κατσίκη-Παπαχριστόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Θανάσης Παπαχριστόπουλος ΑΝΕΛ

    Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Κλίμα έντασης φαίνεται πως επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές Κώστα Κατσίκη και Θανάση Παπαχριστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές διαφώνησαν έντονα για τη στάση του κόμματος στην Συμφωνία των Πρεσπών.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, ο κ. Παπαχριστόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι «ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να επιτύχει η χώρα». Μάλιστα επέμεινε στη θέση του να υπερψηφίσει τη συμφωνία όταν έλθει στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως οι ΑΝΕΛ δεν έχουν την λογική των κομματικών γραμμών. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην απόφαση του Πάνου Καμμένου να απειλεί με πτώση τη κυβέρνηση.

    Η στάση του κ. Παπαχριστόπουλου έφερε την παρέμβαση του κ. Κατσίκη, ο οποίος διαφώνησε, υποστηρίζοντας πως οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη κομματική γραμμή στο ζήτημα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, υποστήριξε πως εάν το δημοψήφισμα στην γειτονική χώρα ήταν θετικό, σήμερα θα υπήρχαν διαγραφές βουλευτών των ΑΝΕΛ που θα επέμεναν στην κύρωση της συμφωνίας.

    Παράλληλα, ο κ. Κατσίκης διαμαρτυρήθηκε για τη στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, υποστηρίζοντας πως διαφοροποιείται συνεχώς από το κόμμα. Μάλιστα, για να δώσει ένα παράδειγμα, ανέφερε την κριτική του κ. Παπαχριστόπουλου στην πρότασή του για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, κάτι που έφερε την αντίδραση του κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως κανονικά θα έπρεπε να απολογείται ο κ. Κατσίκης για τη συγκεκριμένη θέση.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον «καυγά» των δύο βουλευτών επενέβη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ , Πάνος Καμμένος, ο οποίος κατάφερε να ρίξει τους τόνους, αναφέροντας ωστόσο πως κοινή γνώμη με την Συμφωνία των Πρεσπών έχει και η Έλενα Κουντουρά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα γυρίζει (πάλι) ο Καμμένος: Δικαιώθηκα που δεν έριξα την κυβέρνηση τον Ιούνιο!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κοτζιάς ρίχνει το γάντι στον Καμμένο: Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση δυσπιστίας



    ΣΧΟΛΙΑ