• Top Stories

    Τα γυρίζει (πάλι) ο Καμμένος: Δικαιώθηκα που δεν έριξα την κυβέρνηση τον Ιούνιο!

    • NewsRoom


    Δικαιωμένος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα ανέκρουσε πρύμναν ως προς το αν σκοπεύει να αποσύρει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. «Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

    «Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι, όχι μόνο να βρει λύσεις, αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

    Για τον κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πώς θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση, όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης, για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό».

    Οι σημερινές δηλώσεις Καμμένου συνιστούν διαφοροποίηση από τη στάση που κράτησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν με το περίφημο tweet ανακήρυσσε το δημοψήφισμα άκυρο λόγω χαμηλής συμμετοχής και έθετε θέμα ακύρωσης της συμφωνίας στο σύνολό της.

    Με τη σημερινή δήλωση αναγνωρίζει τη συμφωνία, για την οποία λέει ότι «είμαι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ» και θα καθυστερήσει να έρθει στην ελληνική Βουλή.

    Ερωτηθείς για την κόντρα του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος είπε πως «εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό», ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είπε «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο ικανοποιεί τους στόχους που είχε θέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως «τα αναδρομικά των ενστόλων δόθηκαν και αντισταθήκαμε στην μείωση συντάξεων και μισθών». Ο ίδιος ανέφερε ότι το κόμμα ετοιμάζει δύο νομοσχέδια για την μείωση της φορολογίας που θα τα συζητήσει με τον πρωθυπουργό. «Θα έρθουν δύο νομοσχέδια που θα δίνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά» ανέφερε.

    Τέλος, ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές τόσο για τις διοικήσεις των τραπεζών όσο και για τους πολιτικούς προϊστάμενους που τις εποπτεύουν, υποστηρίζοντας ότι συνεχίζεται η χρηματοδότηση «ΜΜΕ της διαπλοκής».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θριαμβολογεί ο Πάνος Καμμένος: «Δικαιώθηκα, άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια, να απολογηθεί ο Κυριάκος»

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κοτζιάς ρίχνει το γάντι στον Καμμένο: Όποιος θέλει, ας φέρει πρόταση δυσπιστίας



    ΣΧΟΛΙΑ