• Πολιτική

    Ενημέρωση Μητσοτάκη στην Επίτροπο Ανταγωνισμού για το θέμα της Β. Θάνου

    • NewsRoom

    Μ. Βεστάγκερ – Αντιπρόεδρος Κομισιόν, αρμόδια για τον ανταγωνισμό


    Τηλεφωνική επικοινωνία με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε την Παρασκευή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, την οποία μάλιστα είχε προαναγγείλει την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωση την Ευρωπαία επίτροπο για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά και τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης προκειμένου να τονωθεί η ανεξαρτησία της Αρχής από τα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε και για τις αλλαγές που φέρει η τροπολογία στην σημερινή ηγεσία της επιτροπής, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κ. Βασιλική Θάνου και τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τοποθετήσει σε αυτή η προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένεται να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Υπενθυμίζεται πως  πριν τις εκλογές, αμέσως μετά την τοποθέτηση της κ. Θάνου στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει την κ. Βεστάγκερ για τα προβλήματα που προξενούσε η επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ