• Πολιτική

    Ένας άπειρος Βρετανός προσπάθησε να δολοφονήσει τον Trump


    Απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump; Στην προεκλογική του εκστρατεία; Πώς είναι δυνατόν με όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας που όπως έχει αποδειχθεί, «εξαφανίζουν» αμέσως ακόμα και την πιο επεισοδιακή διαμαρτυρία σε βάρος του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

    sandford

    Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ήταν ένας νεαρός Βρετανός ο οποίος μετά τη σύλληψή του υποστήριξε ότι σχεδίαζε επί 1,5 χρόνο την πράξη του. Ο Michael Steven Sandford -όπως είναι το όνομά του- συνελήφθη όταν έβαλε το χέρι του στο όπλο αστυνομικού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Τrump στο Λας Βέγκας το περασμένο Σάββατο

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, o Sandford είπε σε έναν Aμερικανό πράκτορα ότι είχε ταξιδέψει στο Λας Βέγκας από την Καλιφόρνια προκειμένου να σκοτώσει τον Donald Trump.

    sandford2

    Βάσει των ίδιων στοιχείων, που βασίζονται σε μαρτυρία Aμερικανού πράκτορα, ο 20χρονος Βρετανός είχε επισκεφθεί ράντσο στις 17 Ιουνίου προκειμένου να μάθει πώς να πυροβολεί. Εκει φέρεται να «άδειασε» 20 γεμιστήρες από Glock των 9mm. To απίστευτο τη υπόθεσης είναι ότι επρόκειτο για την πρώτη φορά που προσπάθησε να πυροβολήσει.

    ΟMichael Steven Sandford φέρεται να είπε, επίσης, ότι αν είχε βρεθεί στο δρόμο ελεύθερος την επόμενη ημέρα της σύλληψής του θα είχε προσπαθήσει πάλι να δολοφονήσει τον Trump. Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδίαζε τη δολοφονία επί 1,5 χρόνο που ζούσε στις ΗΠΑ,  αλλά βρήκε το θάρρος να το κάνει το περασμένο Σάββατο.

    sandford-trump-rally-cops

    Ο Sandford παραμένει κρατούμενος χωρίς εγγύηση μέχρι την πρώτη ακρόασή του στο δικαστήριο στις 5 Ιουλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ