• Πολιτική

    Εμπόδια και στη νέα (τρίτη) διάσκεψη του ΣτΕ


    Σε επιπλέον σκοπέλους σκοντάφτει η σημερινή – προγραμματισμένη για τις 5:00 το απόγευμα – Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εις εκ των δύο αναπληρωματικών μελών, ο σύμβουλος Δημήτρης Αλεξανδρής, εξαιτίας ατυχήματος (έχει σπάσει το πόδι του), δεν έχει παρακολουθήσει την εκδίκαση της υπόθεσης σε καμία από τις Διασκέψεις μέχρι σήμερα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την οποία αναπλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι απομένει μόνο ένα αναπληρωματικό μέλος.

    Η πληροφορία έρχεται να εντείνει το θόλο τοπίο μετα τη δημοσιοποίηση του σοβαρού προβλήματος υγείας (έμφραγμα) του συμβούλου Αριστόβουλου Βώρου αλλα και την εντολή για Πειθαρχικο – και Ποινικο έλεγχο σε βάρους ανώτατου δικαστικού απο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

    Ο έλεγχος (για μηνύματα προσωπικού περιεχομένου που αφήνουν υπόνοιες περί εύνοιας γυναίκας δικαστή σε διαγωνισμό) δεν συνιστά κώλυμα για τον δικαστικό, ουδείς όμως γνωρίζει τις προθέσεις του. Αν πάντως τεθεί θέμα αναπλήρωσης και δεύτερου μέλους, είναι πιθανή η επ’ αόριστον αναβολή της Διάσκεψης, και στην έσχατη περίιπτωση, η επανεκκίνησή της από το μηδέν, με νέα σύνθεση.

    Η αμέσως προηγούμενη Διάσκεψη, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, διεκόπη χωρίς ωστόσο να καταλήξει σε απόφαση. Τα μέλη δεν ψήφισαν ως προς το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Δικαστικές πηγές τόνιζαν μετά την ολοκλήρωσή της ότι στη Διάσκεψη δόθηκε μάχη, με εκατέρωθεν επιχειρήματα, ως προς το αν πάσχουν νομικά οι προσφυγές. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Ολομέλεια απαρτίζεται από περίπου 30 δικαστικούς, μεταξύ των οποίων τρεις αντιπρόεδροι, συν ασφαλώς τον πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου, καθώς και τρεις παρέδρους που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

    Τα μέλη του ΣτΕ επρόκειτο να ψηφίσουν την Τρίτη ως προς το αν πάσχουν νομικά η όχι οι πρόσφυγες των καναλιών. Και όλα αυτά ενώ έχουν κατατεθεί και να ασφαλιστικά μέτρα, από τους σταθμούς Αlpha, ΣΚΑΙ, Άλτερ Έγκο και την Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), συμφερόντων του ιδιοκτήτη και του Star Channel, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε γκρίζες ζώνες η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Big business. Αυτά είναι τα 3 μεγάλα δικηγορικά γραφεία που κυνηγάνε τις δουλειές των κόκκινων δανείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ