• Πολιτική

    Εμανουέλ Μακρόν: Το βίντεο για τις 200 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

    • NewsRoom
    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας

    Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρος της Γαλλίας


    Το μήνυμα που έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

    Με ένα βίντεο μέσα σε γυμναστήριο στο οποίο ποζάρει με κοντομάνικο στα χρώματα της Γαλλίας και ένα ζευγάρι γάντια του μποξ κρεμασμένα στον ώμο του έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν το πρωί της Δευτέρας το μήνυμά του για τις 200 ημέρες μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν φέτος στη Γαλλία.

    «Θα διοργανώσουμε στη Γαλλία τους λιγότερο επιβαρυντικούς για το περιβάλλον Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, πράσινους αγώνες που θα σέβονται τη συμφωνία των Παρισίων» ακούγεται να λέει ο Μακρόν αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη το 2015 και προβλέπει στόχο η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας να μείνει κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

    Το βίντεο περιλαμβάνει και ένα μήνυμα ισότητας καθώς λέει «θα φιλοξενήσουμε Αγώνες ισότητας με τόσους αθλητές όσο και αθλήτριες».

    «Θα φιλοξενήσουμε αγώνες παντού στη χώρα απο το Παρίσι μέχρι τη Μασσαλία. Θα εμπλακούν περισσότερες από το 70 τοπικές αρχές που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση» προσθέτει ο Εμανουέλ Μακρόν.

    Κλείνοντας, μάλιστα, υπενθυμίζει στους Γάλλους ότι «κάναμε υποχρεωτική την άθληση για 30 λεπτά κάθε μέρα στα δημοτικά και εντάξαμε περισσότερα αθλήματα στα Γυμνάσια» και τους καλεί «να αθλείστε για 30 λεπτά κάθε μέρα, και περισσότερα αν μπορείτε, αλλά τουλάχιστον 30 λεπτά γιατί κάνει καλό στην υγεία σας».

    Δείτε την ανάρτηση: 

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), το Παρίσι θα φιλοξενήσει και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Παπασταύρου σε Γιόχανσον: Οι επιστροφές μεταναστών δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα

    Κεραμέως: Με επιστολική ψήφο και όσοι κατοικούν στην Ελλάδα

    ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για ομοσπονδιακό προϋπολογισμό $1,6 τρισ.



    ΣΧΟΛΙΑ