• Πολιτική

    Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους- Του χορηγήθηκε άσυλο – «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Τούρκοι αξιωματικοί


    Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό, έπειτα από τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι είχαν διαφύγει στη χώρα μας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

    Σχετικές αποφάσεις αναμένονται και για τους υπόλοιπους επτά.

    Το Μαξίμου βρίσκεται σε αναβρασμό, επιχειρώντας να μην καταστεί γνωστή η επίμαχη απόφαση, η οποία αναμένεται να επιφέρει νέα κρίση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

    Ο αξιωματικός που αφέθηκε πλέον ελεύθερος, είναι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, με το οποίο είχαν διαφύγει οι οκτώ και προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

    Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου,   βάσει των διεθνών συμβάσεων αλλά και διεθνών οργανισμών,  η Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

    Οι αρμόδια αρχή απεφάνθη ακόμη ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται πως είχε  συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον καταζητεί για «πολιτικά εγκλήματα».

    Για τους λόγους αυτούς, ορίζει η απόφαση, δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

    Απομένει για την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Όπως όλα δείχνουν πάντως, εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, από τη στιγμή που και ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος αυτού οριστικά και αμετάκλητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον 32χρονο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ