• Top Stories

    Λοΐζου: Τέλος από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον σάλο για την σύνταξη της νεκρής μάνας της

    • NewsRoom

    Μυρσίνη Λοΐζου


    Σε παραίτηση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξαναγκάσθηκε η Μυρσίνη Λοΐζου, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη ότι επί 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν διαβουλεύσεις και παρασκήνιο, που οδήγησαν στην απόσυρση της υποψηφιότητας.

    Το τσουνάμι των αποκαλύψεων δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο, για να μπορέσει να παραμείνει η κ. Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ κατάφερε σοβαρότατο πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πολυδιαφημισμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Λοΐζου κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για εξηγήσεις, ωστόσο κρίθηκε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να σώσει την υποψηφιότητά της.

    Λίγο νωρίτερα, η ΝΔ ζήτησε την άμεση αποπομπή της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η αποκάλυψη ότι η κ. Μυρσίνη Λοΐζου 5,5 χρόνια ‘ξέχασε’ να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Kαι είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

    Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ

    Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Alpha, είπε: «Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει».

    Απαντώντας στο εάν θα πρέπει να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, ανέφερε: «Δεν θα μπω σε σεναριολογία, τι θα γίνει αν… Είμαι βέβαιος ότι η κ. Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά». Ο ίδιος απέδωσε τον θόρυβο στην προσπάθεια της ΝΔ και φιλικών ΜΜΕ προς εκείνη να θέσει σε λειτουργία μια κρεατομηχανή για όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόσθεσε ότι η κ. Λοΐζου είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και «δεν θα ανεχθούμε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

    Το θέμα έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, σύμφωνα με το οποίο η κ. Λοΐζου «επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της, Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο».

    Επίσης, όπως αναφέρεται σε αυριανό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κ. Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

    Μέχρι σήμερα η Μ. Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κ. Λοΐζου, ξέσπασε σάλος εξαιτίας αναρτήσεων της υπέρ της τρομοκρατίας.

    Η ίδια είχε αντιδράσει χαρακτηρίζοντας την παλαιότερη ανάρτησή της ως γλωσσικό ατόπημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Να αποπέμψει άμεσα ο κ. Τσίπρας την Μ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου για Μυρσίνη Λοΐζου: Θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει – Οργιάζει το Twitter

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Λοΐζου: Υποψήφια ευρωβουλευτής, αλλά για 5,5 χρόνια έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μάνας της



    ΣΧΟΛΙΑ