• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος και Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom

    Σπύρος Δανέλλης


    Ξεκίνησε στη Βουλή η ανασύνθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας μετά από το νέο κοινοβουλευτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί και από τις πρόσφατες εξελίξεις.

    Πριν ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπέγραψε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία τοποθετείται ο Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (που θα επεξεργαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών) ως ανεξάρτητος.

    Πριν λίγο αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για την τοποθέτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Σπυρίδωνα Δανέλλη, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

     

    Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, που συνεδριάζει στις 17:00 για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Ο κ. Καμμένος θα μετέχει στη συνεδρίαση σε αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Κατσίκη, σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι:

    «1. Tα μέλη των διαρκών επιτροπών πoυ παραιτούνται από αυτές αντικαθίστανται από άλλους βουλευτές της ίδιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    2. Tα μέλη των διαρκών επιτροπών που απουσιάζουν ή κωλύονται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσουν τα καθήκοντά τους αναπληρώνονται από άλλους βουλευτές της ίδιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    3. Τις αντικαταστάσεις και τις αναπληρώσεις των μελών των διαρκών επιτροπών ενεργεί o πρόεδρος της Bουλής με απoφάσεις που εκδίδει ύστερα από πρόταση του προέδρου της οικείας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή του εξουσιοδοτημένου αναπληρωτή του».

    Να θυμίσουμε ότι αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο ανασύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών λόγω της διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος κάνει λόγο «αυθαίρετες αποφάσεις» και αναφέρει ότι ο τρόπος επιλογής των προσώπων που θα απαρτίζουν την επιτροπή θα πρέπει να γίνει με κλήρωση.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, αυξάνει τους ανεξάρτητους σε 15, γεγονός που βάσει ποσόστωσης προσθέτει άλλους δύο βουλευτές στην επιτροπή Εξωτερικών.

    Παρόμοια επιστολή απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης με την οποία χαρακτηρίζει την πράξη του προέδρου της Βουλής «αντιδημοκρατική» και «πραξικοπηματική»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραιτήθηκε ο Σπ. Λυκούδης από αντιπρόεδρος της Βουλής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαλύεται το Ποτάμι: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Γρηγόρης Ψαριανός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με ποιους συζητάει ο Πάνος Καμμένος για τη δημιουργία μετώπου

     



    ΣΧΟΛΙΑ