• Πολιτική

    Το τελευταίο χαρτί του Τσίπρα: Εκβιάζει τους Έλληνες, κουνάει το δάχτυλο στους δανειστές

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου


    Να θέσει εκ νέου το δίλημμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου επιχείρησε με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, άνοιξαν οι ορέξεις των συντηρητικών κύκλων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για νέο γύρο λιτότητας στην Ελλάδα, με μέτρα που μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε απολύσεις στο Δημόσιο.

    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, είπα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ότι η ψήφος του έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σήμερα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται ξεκάθαρα. Το εκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε την όρεξη τόσο στο παλαιό κατεστημένο στην Ελλάδα όσο και στους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης να αμφισβητήσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης και να φέρουν προσκόμματα για ελαφρύνσεις σε όσους έβαλαν πλάτη να βγούμε από τα μνημόνια».

    Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε πως η Κομισιόν έφτασε στο σημείο να ζητήσει απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, κάτι που είχε να γίνει από το 2014, όταν αρμόδιος υπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν δηλαδή αναλάβει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη άνοιξε, διότι και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην ανάγκη να υπάρχει η αναλογία 1/5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ενώ ήδη έχουμε κατακτήσει το 1/1, δηλαδή μια πρόσληψη για μια αποχώρηση» είπε χαρακτηριστικά.

    Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να ανοίγουν ορέξεις για πολιτικές λιτότητας και απολύσεις, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι εν όψει της 7ης Ιουλίου οι πολίτες πρέπει να συγκρίνουν προγράμματα.

    Και κατέληξε λέγοντας: «Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής στην λιτότητα, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014. Ο μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή λαού στην κρίσιμη κάλπη της 7 Ιουλίου».



    ΣΧΟΛΙΑ