• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις: Δεν έρχεται η τρόικα στην Αθήνα – Ζητάει νέα μέτρα!

    • NewsRoom
    Τσίπρας


    Για ακόμα μια φορά, η τρόικα μας “στριμώχνει” στον τοίχο! Σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες και με τη μάχη στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες να συνεχίζεται, δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα καθώς το πακέτο νέων μέτρων, για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2018, κρίθηκε ανεπαρκές!

    Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών συνεχίζονται, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι δανειστές δεν θα έρθουν στην χώρα μας εάν η κυβέρνηση δεν νομοθετήσει νέα μέτρα εκ των προτέρων!

    Βέβαια, οι δύο πλευρές (κυβέρνηση – θεσμοί) περιμένουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, για να διαφανεί το ποσοστό των πιθανοτήτων για συμφωνία μέσα στο Φεβρουάριο, αλλά και η ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων…

    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση το Ταμείο θα παρουσιάσει την ανάλυση βιωσιμότητας που έχει ετοιμάσει για το ελληνικό χρέος, μεγάλο μέρος της οποίας διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ΔΝΤ θα τονίζει ότι ακόμη και αν κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει μέσω της ανάπτυξης από τα προβλήματά της. Χρειάζεται ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της ώστε το χρέος της να γίνει βιώσιμο. Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του για το θέμα και η νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ουσιαστικά, η απόφαση της τρόικας βάζει πια το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας, στενεύοντας ακόμα περισσότερο τον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Η Ελλάδα επιθυμεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση άμεσα, έχοντας πια ως μεγάλο στόχο το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, το τελευταίο πριν την έναρξη των εκλογικών διαδικασιών στην κεντρική Ευρώπη, με πρώτη την Ολλανδία (15 Μαρτίου) οι οποίες αναμένεται να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Ρέγκλινγκ: Η περίπτωση της Ελλάδας είναι «ειδική» – Κάντε όσα συμφωνήσαμε το 2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΟΒΕ: Στο ναδίρ η κατανάλωση, η αποταμίευση και η εμπιστοσύνη το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Ρώμη στα βήματα της Ελλάδας: Δεν δέχεται τα δημοσιονομικά μέτρα που προτείνει η ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ