• Πολιτική

    Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ενεργειακή επάρκεια – Ανησυχία για τη διακοπή ροής ρωσικού αερίου

    Δισεπίλυτα προβλήματα πανδημία και ακρίβεια - Το Μαξίμου ξορκίζει ακόμα το lockdown

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να εξεταστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας υπό τον φόβο του πλήρους κλεισίματος της στρόφιγγας στην παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Gazprom ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1, που εξυπηρετεί την Ευρώπη.

    Ο ρωσικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να επιβεβαιώσει πως θα ανακτήσει μια γερμανική τουρμπίνα η οποία είχε σταλεί για επιδιόρθωση στον Καναδά.

    Στη σκιά των τελευταίων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα και υπό τον φόβο να διακοπεί εντελώς η ροή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, στο Μέγαρο Μαξίμου συγκαλείται σήμερα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία όλων των παραγόντων της αγοράς.

    Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος, Κώστας Σκρέκας, Αθανάσιος Πετραλιάς και Αλέξάνδρα Σδούκου.

    Από την πλευρά των φορέων της αγοράς θα συμμετέχουν οι κ.κ. Δαγούμας (πρόεδρος της ΡΑΕ), Στάσσης (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ), Ξιφαράς (διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ), Γκάλι (ΔΣ ΔΕΣΦΑ) και Κάπρος (καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης).

    Διαβάστε επίσης

    Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα: Πώς θα μπει το πλαφόν στην τιμή ρεύματος



    ΣΧΟΛΙΑ