• Πολιτική

    Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα μετά τα 97 κρούσματα: Προειδοποιήσεις για τοπικά lockdown

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Καμπανάκι χτύπησε στην κυβέρνηση εξαιτίας των 97 κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες τέσσερις ημέρες, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουν και πάλι οι καθημερινές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Χαρδαλιάς είχε νωρίτερα συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Ο κορονοϊός είναι σε ύφεση, αλλά παραμένει στις γειτονιές μας, στις πόλεις μας, παντού. Είναι αχαρτογράφητα τα νερά. Η δουλειά μας δεν σταματά ποτέ, πέρα από τις ενημερώσεις.»

    Απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς της συμπρωτεύουσας, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι «το μέλημα μας δεν είναι τα πρόστιμα και το κυνήγι. Το μέλημα μας είναι σταδιακά να ανοίξουμε την αγορά, αλλά ταυτόχρονα να μη διακινδυνέψει η Δημόσια Υγεία.»

    Ο υφυπουργός, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το beach bar της Μυκόνου, δήλωσε ότι «δεν θα εξαφανιστούν τα κρούσματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι επιχειρησιακά να λειτουργήσουμε, να μπορέσουμε να φέρουμε λύσεις, να λειτουργήσουμε τα πρωτόκολλα και όλο αυτό να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη γενικότερη προσπάθεια που κάνουμε ως Ελλάδα».

    Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή τις «φωνές» από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο, επεσήμανε πως «δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου», ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν «εκπτώσεις» στους παραβάτες, από την στιγμή που πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας.

    Σε εγρήγορση του Μαξίμου – Όχι σε πανικό

    Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα με την διπλή επιδίωξη αφενός να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης και να μην υπάρξει έξαρση, αφετέρου να μην δημιουργηθεί κλίμα πανικού, ειδικά την στιγμή που η χώρα θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες να υποδέχεται επισκέπτες από το εξωτερικό.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα σε κάποια εστία, αυτή πρέπει να εντοπιστεί και να απομονωθεί γρήγορα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Αν υπάρξει πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο, τότε αυτή θα κλείσει, είτε πρόκειται για γεωγραφική περιοχή είτε για δομή, όπως ένα σχολείο.

    Από τα 97 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 29 προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης, τα 30 από πτήσεις του εξωτερικού και τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα.



    ΣΧΟΛΙΑ