Πολιτική

Εκλογικό «ντέρμπι» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών-Οι «μονομάχοι»

  • NewsRoom
Δημήτρης Βερβεσός, Δικηγόρος

Δημήτρης Βερβεσός,, πρόεδρος ΔΣΑ


Ξεκινά σήμερα ο δεύτερος γύρος των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), ο οποίος θα ολοκληρωθεί μεθαύριο το βράδυ. Παράλληλα, και σε άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, όπως της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, κ.λπ. θα διεξαχθεί δεύτερος κύκλος εκλογών.

Στον ΔΣΑ «μονομάχοι» είναι ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 25,75% (2.785 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος έλαβε ποσοστό 17,42% (1.884 σταυρούς).

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Βερβεσός, θα μείνει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς κατήλθε στις εκλογές ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Και αυτό ανεξάρτητα εάν ο συνδυασμός «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» που συμμετείχε στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, αποτελεί την δεξαμενή των συμβούλων που θα τον στηρίξουν στην περίπτωση της εκλογής του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Αναστασόπουλος, μετακυλά σε θέση συμβούλου και ο τελευταίος σε ψήφους εκ των 4 συμβούλων του μένει εκτός Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είναι ανδροκρατούμενο. Η μόνη γυναίκα μεταξύ 24 ανδρών είναι η Μαρινέττα Γούναρη.

Κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών ο αριθμός των 24 συμβούλων (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) που εξελέγησαν κατά συνδυασμό (ανεξάρτητα εάν υπήρχε επικεφαλής ή όχι του συνδυασμού και ανεξάρτητα εάν ο επικεφαλής έλαβε το εκλογικό μέτρο για να εκλεγεί) έχει ως εξής:

Αναστασόπουλος Δημήτρης: 4
Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (από το χώρο του Δ. Βερβεσού): 4
Πυξίδα: 3
Περάκης Παναγιώτης: 3
Κωτσής Φώτης: 2
Σοφός Θεμιστοκλής: 2
Κουντούρη Χριστίνα: 2
Βρεττός ‘Αγγελος: 1
Εναλλακτική Παρέμβαση: 1
Δαμασκόπουλος: 1
Βραχιώτης Βασίλης: 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Σημαντικό να έχουμε αριστερόστροφα παραδείγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χριστουγεννιάτικη δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Galerie Lefakis

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακοινώθηκε και επίσημα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου


ΣΧΟΛΙΑ